Banneux

Posted by Liesbeth on woensdag sep 5, 2012 Under Geen categorie

Op 1 september 2012 was het dan zo ver. Onze eerste buitenlandse reis zou beginnen. Naar Banneux in België. ‘s Middags om 12 uur zouden we verzamelen op het Gerardusplein,waar we met een bus zouden vertrekken. We waren met zijn achten. Aedin, Roisin, Mick, Amy,Lieve Tessa, Floor en Jitte. De papa en mama van Aedin en Roisin, de papa van Floor, mama van amy en Mick en de mama van Lieve gingen ook mee en dan natuurlijk Vera en ik. Vol verwachting ging de reis van start en na een kleien twee uur rijden kwamen we aan in Banneux, waar Wil ons opwachtte en ook pater Paul even later zich bij ons voegde. we kregen lekker wat te drinken met wat lekkers en daarna een rondleiding over het terrein. Het verhaal gaat dat van 15 januari tot 2 maart 1933 de Maagd Maria is verschenen aan een 11 jarig meis Mariëtte Beco. De opdracht was , dat ze moest blijven bidden en een bron moest maken waar zieken verzorgd konden worden.

Na de rondleiding kregen we elkker een ijsje en ging ieder even zijn eigen weg. Om kwart voor 5 kwamen we samen bij de St Franciscus kapel waar we zouden gaan zingen. met onze mooie blauwe shirts aan zagen we er goed uit en misschien kwam het door de vele mensen, maar we hebben echt heel goed gezongen. applaus van de mensen in de kapel en ook van de priesters. Pater Paul leek haast nog trotser dan ik.

Na de mis zijn we nog naar de bron gelopen en hebben daar nog een keer het Avr Maria gezongen. Zomaar zonder piano en ook dat ging heel goed.

Als verrassing friet met kroket , appelmoes en sla, mmm jammie.

Wil, Pater Paul, dank jullie wel dat we mee mochten, we vonden het geweldig en we komen graag nog een keer terug.

 

 

Leave a Reply

*